نیروگاه chp چیست و چگونه قابل راه اندازی است؟

اهمیت تولید انرژی در دنیای جدید هر روز پیشرفت‌هایی را در این زمینه به وجود می‌آورد. یکی از دستاورد‌های صنعت انرژی که در کشور ما نیز مورد توجه قرار گرفته است نیروگاه  compined heat and power که مختصرا آن را نیروگاه chp می‌نماند. نیروگاه سی اچ پی معمولا با قابلیت تولید همزمان چند انرژی مزیتی را ایجاد نموده است که در کارخانجات بزرگ جهت جلوگیری از مشکلات ناشی از قطع شدن انرژی و همچنین کاهش هزینه‌های مربوط به انرژی مورد استفاده قرار گرفته است.

حتی نیروگاه‌های کوچک سی اچ پی chp مورد توجه بسیاری از کارفرمایان و پیمانکاران در ساخت و ساز ساختمان‌ها و مراکز تجاری نیز قرار گرفته است که از این طریق وابستگی خود به انرژی عمومی را تا حد زیادی کاهش می‌دهند.

کارشناسان ما در امور فنی و مهندسی و ساختمان با بررسی این تکنولوژی به روز و کارآمد خدمات مربوطه در این زمینه را به نهاد‌ها، کارخانجات و افراد مختلف ارائه می‌دهند و جهت شناسایی بیشتر این نیروگاه در این یادداشت به بررسی موارد مختلف پیرامون آن پرداخته اند. عمده مواردی که در این یادداشت به آن خواهیم پرداخت در خصوص سوالاتی متداولی است که در این خصوص از کارشناس رسمی دادگستری تاسیسات ساختمانی و کارشناس رسمی دادگستری رشته برق ماشین تاسیسات کارخانجات ما پرسیده می‌شود.

نیروگاه chp چیست و چگونه کار می‌کند؟

یک نیروگاه چند منظوره است که به تولید همزمان دو و یا چند نوع انرژی از یک انرژی واحد صورت می‌گیرد. معمولا نوع سوخت این نیروگاه‌ها انرژی گاز است که وارد مخزن سوخت سی اچ پی شده و تبدیل به انرژی برق و همچنین انرژی به صورت گرما می‌شود. علاوه بر این امکان تولید سرما نیز این نیروگاه فراهم است به این معنا که می‌توان سرمایش و گرمایش و انرژی برق مورد نیاز یک مکان را از این طریق تامین نمود.

این سیستم‌های تولید همزمان برق و حرارت به راحتی می‌توانند نیروی مورد نیاز ساختمان، فروشگاه‌ها، کارگاه‌ها، برج‌های تجاری و غیره را تامین نمایند. بنابراین سی اچ پی یک نیروگاه قوی و چند منظوره است که با کمک آن می‌توان انرژی الکتریسته لازم را برای اماکن فوق تامین نمود.

ورودی و خروجی این نیروگاه به صورت استانداردی از هم تفکیک شده است از این رو امکان بروز مشکلات عمده‌ای که بسیاری از دستگاه‌های تولید انرژی قدیمی دارند را نیروگاه chp ندارد اما این نیروگاه معمولا اتلاف انرژی دارد اما با وجود این موضوع با توجه به قابلیت منحصر به فرد آن در همه کشور‌های جهان مورد استفاده است.

هزینه احداث یک نیروگاه سی اچ پی به چه صورت است؟

برای نصب یک نیروگاه سی اچ پی باید ابتدا امکان سنجی نمود. امکان سنجی از موارد بسیار پر اهمیت در خرید و استفاده این نیروگاه است به همین دلیل کارشناسان ما با توجه به کاربری مختلف ساختمان‌ها و نیروی مورد نیازی که توسط هر شرکت، کارگاه، ساختمان و یا فروشگاه استفاده می‌شود اقدام به امکان سنجی می‌نماید.

بعد از انجام امکان سنجی کارشناس اطلاعات مربوط به نیروگاه‌ را مشخص می‌نماید. هزینه نیروگاه نیز بر اساس امکان سنجی و قدرت نیروگاه مشخص خواهد شد. از طرف دیگر کشور‌های مختلفی چون آلمان، انگلیس و آمریکا و چین اقدام به تولید این نیروگاه‌ها و صادرات آن کرده‌اند. بنابراین سازنده و برند مورد نظر شما برای خرید که با توصیه کارشناس ما صورت می‌گیرد هم در هزینه‌ها تاثیر گذار خواهد بود. کاترپیلار، ام وی ام، مان، ام تی یو و غیره از برند‌ها معتبر سازنده این نیروگاه به شمار می‌روند. برای کسی اطلاعات بیشتر در خصوص نصب و هزینه  و احداث نیروگاه chp  می‌توانید با کارشناسان ما تماس حاصل نمائید.

حداکثر زمان لازم برای احداث نیروگاه و همچنین فضایی که این نیروگاه تصرف می‌کند به چه میزان است؟

در این خصوص نیز همه چیز بستگی به امکان سنجی کارشناس دارد. معمولا برای ساختمان‌های در حال ساخت کارشناسان ما محل نصب پیشاپیش تعیین می‌کنند اما در ساختمان‌هایی که ساخته شده است باید موتورخانه‌ها و یا فضا‌های عمومی و غیر قابل استفاده آن توسط کارشناس ارزیابی گردد. مثلا برای یک ساختمان معمولی 20 متر هم محل کافی برای نصب خواهد بود. اما تاسیسات ساختمانی را باید متناسب با آن تغییر داد. توان تولید برق این نیروگاه‌ها که از یک مگاوات شروع می‌شود که فضا و زمان نصب را مشخص خواهد کرد.

تجهیزات نیروگاه chp را چگونه باید تهیه نمود؟

این تجهیزات را به صورت واردات می‌توان خریداری کرد و یا از طریق شرکت‌های داخلی که نمایندگی برخی از شرکت‌های تولید کننده نیروگاه هستند تهیه نمود. محصولات و قطعات مربوط به این نیروگاه‌ها هم از طریق خدات پس از فروش قابل تهیه هستند و هم از طریق مراجعه به بازار.

مزایا و معایب نیروگاه  سی اچ پی چیست؟

از مهم‌ترین مزایای این نیروگاه می‌توان دائمی بودن انرژی آن اشاره نمود به طوری که اگر انرژی اولیه آن همواره تغذیه شود انرژی برق و گرمای لازم را تولید خواهد نمود. از دیگر مزایای آن به تولید انرژی به صورت پاک اشاره کرد و دیگر نیازی به استفاده از شوفاژخانه‌های قدیمی نیست و همچنین انرژی پاک و سالمی تولید خواهد شد. نهایتا می‌توان به تنوع این دستگاه‌های تبدیلی اشاره کرد که متناسب با نیاز‌های مختلف قابل تامین است. هزینه‌های مربوط به ساختمان‌ها( که معمولا از نیروگاه‌های کوچک مقیاس  chp استفاده می‌شود)  و سایر اماکن نیز با این سیستم به شدت مدیریت خواهد شد.

از مهم‌ترین معایب این نیروگاه‌ها هم باید به اتلاف قابل توجه انرژی توسط آن اشاره کرد که به صورت پرتی از دستگاه خارج می‌شود. هزینه اولیه نصب و خریداری دستگاه هم نسبتا زیاد ارزیابی می‌شود.

کارشناس رسمی دادگستری تاسیسات ساختمانی به ارزیابی و امکان سنجی برای نصب دستگاه‌های chp می‌نمایند و طرح توجیهی مربوط به خریداری و سفارش آن را تهیه خواهند نمود. کارشناسان ما میزان انرژی لازم برای ساختمان‌ها را ارزیابی می‌کنند که در نهایت برای خریداری نیروگاه مورد استفاده قرار خواهد گرفت. همچنین تعیین قیمت‌ نیز صورت خواهد گرفت. جهت انجام امور فوق می‌توانید با کارشناسان ما تماس حاصل نمائید.

برآورد قیمت تاسیسات ساختمانی توسط کارشناس رسمی دادگستری راه و ساختمان

تاسیسات ساختمانی چه در ساختمان‌های اداری و تجاری و چه در کارگاه‌ها و کارخانجات جزئی لاینفکی برای ادامه کار یا زندگی هستند. به همین دلیل هم معمولا در ساخت و ساز‌ها توجه ویژه ای به تاسیسات می‌شود. در موارد متععدی چون بروز اختلاف میان کارفرمایان و پیمانکاران و خریداران و فروشندگان تجهیزات ساختمانی جهت پیگیری امور نیاز است تا یک گزارش رسمی در خصوص وضعیت تاسیسات مکانیکی ساختمانی و قیمت آن‌ها تهیه شود. گزارش فوق توسط کارشناسان ما در حوزه تاسیسات ساختمانی تهیه می‌شود.

تاسیسات ساختمانی عبارت اند از مواردی چون، مکانیک، برق، عمران و معماری جهت احداث سیستم های گرمایشی و سرمایشی، سیستم آبرسانی، سیستم گاز رسانی، سیستم اطفای حریق و غیره. این سیستم ها اگر به صورت صحیح و طبق استاندار اجرا شوند، موجب جلوگیری از اتلاف انرژی و صرفه جویی در هزینه ها می گردد.

برای مثال سیستم‌های جدید سرمایشی و گرمایشی که در ساختمان‌های نوساز و مراکز تجاری بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد به دلیل آن که شرایط خاصی را برای نصب و اجرا می‌طلبد گاها باعث اختلاف می‌شود و از سوی دیگر در مواردی نیز ما شاهد نوعی کلاهبرداری در خرید و فروش این اجناس و یا به اصطلاح گرانفروشی هستیم.

تاسیسات ساختمان شامل تاسیسات مکانیکی و تاسیسات الکتریکی می باشد که آسایش و آرامش ساکنین  را فراهم می کنند. تاسیسات مکانیکی شامل سیستم گرمایشی و سرمایشی، تهویه مطبوع، تاسیسات بهداشتی، آتش نشانی، سیستم های بخار و هم چنین سنا، جکوزی و استخر و غیره می باشد. تاسیسات برقی ساختمان هم شامل سیستم های روشنایی، تلفن، اطفاء حریق، اعلام حریق، آنتن مرکزی و دوربین مدار بسته و غیره میشود. در ادامه به اهمیت تعیین قیمت تاسیسات ساختمانی اشاره می کنیم.

ساختمان سازی به افراد خبره در زمینه های طراحی و اجرا  نیاز دارد. در میان پیمانکاران، افرادی موفق  هستند که با حداقل هزینه، حداکثر کیفیت را ارائه دهند. به همین جهت برآورد هزینه ساخت آپارتمان از جمله تاسیسات ساختمان بسیار مهم می باشد. تجهیزات ساختمانی یکی از مواردی است که هزینه های زیادی را شامل می شود و برای تعیین دقیق هزینه ها، نظر کارشناسانه بسیار مهم می باشد. در این راستا کارشناس تاسیسات ساختمان با تعیین قیمت تاسیسات ساختمانی از جمله قیمت سیستم اطفا حریق، قیمت سیستم تهویه مطبوع، قیمت سیستم دوربین مدار بسته و موارد دیگر  به شما در مقدار بودجه لازم برای خرید تاسیسات ساختمانی کمک می کند.

ممکن است به دلیل آتش سوزی یا نوسان برق به تاسیسات ساختمانی خسارت وارد شود. در این صورت فرد یا شرکت برای اینکه بتواند میزان خسارت وارد شده را برآورد کند، باید به کارشناس تاسیسات مراجعه نماید. کارشناس با تعیین قیمت تاسیسات ساختمانی، میزان خسارت را مشخص می کند. در صورتی که اختلافی بین کارفرمایان، مشاوران و پیمانکاران در امور تاسیسات ساختمانی وجود داشته باشند، می توانند از نظر یک کارشناس تاسیسات کمک بگیرند.

کارشناس به دلیل تسلط کامل به تاسیسات اعلم در بازار از جمله، سیستم های هوشمند سازی، سیستم دزدگیر وآلارم، سیستم تهویه مطبوع و موارد دیگر، می تواند نظرهای منسجمی ارایه دهد.  هم چنین در صورتی که شرکت یا سازمانی قصد تغییر تاسیسات ساختمانی خود را داشته باشد، می تواند با مراجعه به کارشناس تاسیسات از قیمت تمام شده برای خرید تاسیسات جدید مطلع شود. شرکت ها، سازمان ها و نهاد هایی که برای تهیه ترازنامه مالی، اظهار نامه و حساب سود و زیان به برآورد قیمت تاسیسات ساختمانی نیاز دارند، می توانند به کارشناسان متخصص مراجعه نمایند.

در صورتی که برای تعیین قیمت تاسیسات ساختمانی برای امور ساخت ساز، تعیین خسارت، رسیدگی به اختلاف بین کارفرمایان، مشاوران و پیمانکاران در امور تاسیسات ساختمانی، تهیه ترازنامه، اظهار نامه و صورت سود و زیان به کارشناس متخصص نیاز داشتید، به کارشناس رسمی دادگستری رشته راه و ساختمان مراجعه نمایید. همکاران ما آماده ارایه خدمات به شما می باشند.

کارشناس رسمی دادگستری تاسیسات ساختمانی و تعیین میزان مصرف انشعابات آب و برق گاز مصرف کنندگان

یکی از اقدامات ضروری پس از اتمام مراحل ساخت ساز در هر پروژه عمرانی تعیین میزان مصرف انشعابات آب و برق و گاز می‌باشد. اهمیت این موضوع از آن جهت است که عدم تعیین درست آن موجب به وجود آمدن هزینه های زیادی در دراز مدت خواهد شد و بر کارکرد سیستم آب و برق و گاز ساختمان تاثیر نامطلوبی خواهد گذاشت. در این یادداشت به بررسی نقش کارشناس رسمی دادگستری تاسیسات ساختمانی در تعیین میزان مصرف انشعابات آب و برق و گاز مصرف کنندگان خواهیم پرداخت.

قبل از این که به بررسی انواع انشعابات موجود در یک واحد مسکونی و یا تجاری بپردازیم ذکر این نکته ضروری است که مصرف کنندگان به چند نوع مختلف تقسیم می‌شوند از جمله مصرف کننده تجاری، مصرف کننده مسکونی، مصرف کننده آزاد، مصرف کننده اشتراکی، مصرف کننده صنعتی و یا کشاورزی و غیره. بنابراین هر مصرف کننده ای با توجه به نوع نیاز خود باید اقدام به دریافت انشعاب مخصوص خود بکند. مالک ساختمان و یا واحد مسکونی و تجاری پس از اتمام مراحل ساخت  ساز برای دریافت مجوز انشعابات مورد نیاز باید به اداره ی منطقه ای هر یک از این انشعابات مراجعه کند. برای مثال برای دریافت انشعاب برق باید به اداره برق مراجعه کند. برای کسب مجوز انشعابات مصرف کننده ابتدا باید با انواع انشعابات موجود آشنا شود و با توجه به نوع مصرف و میزان نیاز خود اقدام به اخذ مجوز از اداره مربوطه نماید. چرا که در صورت عدم تعیین درست انشعابات، مصرف کننده نمی‌داند که چه تقاضایی باید از اداره ارائه دهنده آن انشعاب داشته باشد و یا در صورتی که در خواستی بیش از نیاز خود بدهد هزینه‌های قبوض و همچنین هزینه دریافت مجوز از سوی اداره مربوطه افزایش پیدا خواهد کرد. اکنون به بررسی انواع انشعابات موجود در یک ساختمان خواهیم پرداخت. ابتدا از انشعاب آب شروع میکنیم. برای دریافت انشعابات آب برای ساختمان، متقاضی با مراجعه به اداره آب و فاضلاب نسبت به مشخص کردن سایز لوله اصلی آب خود با در نظر گرفتن مواردی چون تعداد طبقات، متراژ آن‌ها و نوع کاربری ساختمان اقدام می‌نماید.  در این مرحله متقاضی می‌تواند از کارشناس دادگستری تاسیسات ساختمانی برای تعیین انشعاب مورد نیاز خود کمک بگیرد. کارشناس رسمی تاسیسات ساختمانی با تعیین اندازه لوله مورد نیاز و نوع مصرف فرد متقاضی، انشعاب مناسب را برای او تعیین می‌کند.

انشعاب برق که یکی از حساس ترین انشعابات ساختمان‌ها می‌باشد مورد بعدی است که مالک ساختمان باید برای دریافت مجوز آن اقدام کند. اهمیت انشعاب برق از این جهت است که عدم رعایت موارد ایمنی و تعیین درست نیاز  هر واحد می‌تواند هزینه های سنگینی را برای صاحب ملک تحمیل کند. حساسیت و متنوع بودن انشعاب برق لزوم استفاده از کارشناس تاسیسات ساختمانی را برای تعیین مقدار برق مورد نیاز دو چندان می‌کند. در کل هشت نوع انشعاب برقی داریم که فرد متقاضی باید متناسب با نیاز خود و نوع مصرف خود نسبت به دریافت آن اقدام کند که در این مطلب تنها به ذکر نام آن‌ها اکتفا میکنیم. این انشعابات شامل انشعاب برق برای مصارف خانگی، انشعاب برق برای مصارف اشتراکی، انشعاب برق برای مصارف عمومی، انشعاب برق برای تولید کشاورزی، انشعاب برق برای تولید صنعتی و معدنی، انشعاب برق تجاری، انشعاب برق آزاد و در نهایت انشعاب برق برای فروش مجدد است. انشعاب بعدی انشعاب گاز می‌باشد که همچون انشعاب برق رعایت نکات ایمنی در جلوگیری از بروز حادثه در آن نقش بسزایی دارد. همچنین به دلیل بالا بودن قیمت آن در صورت درخواست انشعاب بیش از نیاز ساختمان هزینه‌های زیادی باید از بابت قبوض گاز پرداخت نمود که برای جلوگیری از وقوع این امر مالک ساختمان یا واحد مسکونی و تجاری می‌تواند با مراجعه به کارشناس دادگستری تاسیسات ساختمانی از بروز این مسئله جلوگیری کند. همچنین در صورتی که مصارف صنعتی و یا تولیدی از گاز مصرف می‌کند(مثل نانوایی) می‌تواند با تشخیص درست مقدار گاز مورد نیاز و کمتر عنوان نکردن آن از بروز اختلال در روند تولید خود جلوگیری کند.

ارزیابی و نظارت بر صحت اجرای اسکلت ساختمان توسط کارشناس رسمی دادگستری تاسیسات ساختمانی

ساز‌ه‌های ساختمانی مهم‌ترین جزء ساختمان هنگام اجرا محسوب می‌شوند و نقش بسیار تعیین کننده‌ای در مقاومت ساختمان و سن و عمر بنا دارند. از این رو همواره باید نسبت به اجرای دقیق آن نظارت داشت. گاها در بسیاری از پروژه‌ها اجرای سازه به پیمانکار خاصی سپرده می‌شود به همین دلیل هم باید پروژه مورد ارزیابی و تایید کارشناس برسد. و حتی در مواردی شهرداری‌ها و نهاد‌های نظارت بر ساختمان ایراداتی به ساز‌ه‌های ساختمانی دارند که موجب اخلال در روند ساخت است به همین دلیل یا باید اقدام به اصلاح نمود و یا کارشناس رسمی دادگستری عمران را جهت ارزیابی و نظارت و رفع اختلاف فراخواند.

کارشناسان ما در این حوزه مقاومت ساز‌های فلزی و بتنی را با استفاده از مکانیسم بروز‌ترین روش‌های ارزیابی سازه انجام می‌دهند. ارزیابی جوش‌ها و اتصال‌ها و همچنین تطبیق آن با نقشه‌های ساختمانی و بررسی سازه به کمک دستگاه‌های نقشه برداری، تعیین نوع قرار گیری ستون‌ها و بسیاری از موارد دیگر از سوی کارشناسان ما مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

اکثر اسکلت ساختمان ها فلزی و بتونی می باشند و اجرای آن نیاز به دقت بالایی دارد و به همین دلیل نظارت بر صحت اجرای اسکلت ساختمان بسیار مهم است. در واقع این کار در تصمیم گیری های مالک و مهندسین نقش بسیار مهمی دارد. در این مطلب به اهمیت ارزیابی و نظارت بر صحت اجرای اسکلت ساختمانی می‌پردازیم.

نظارت بر اجرایی ‌مراحل اسکلت فلزی

در ارزیابی آپارتمان و در اجرای ساختمان با اسکلت فلزی، باید تمام اصول و مقررات ساختمانی رعایت شود و به همین جهت حضور کارشناس راه و ساختمان به عنوان مهندس ناظر برای ارزیابی و نظارت بر اجرای اسکلت ساختمان ها حائز اهمیت لازم است. اولین قدم برای اجرای یک ساختمان اسکلت فلزی، بررسی مقاومت زمین برای ساختمان سازی است. برای این منظور از خاک طبقات مختلف زمین نمونه برداری کرده تا مقاومت فشاری خاک مشخص گردد.‌ شناخت خاک، در تصمیم گیری و کنترل پروژه تاثیر گذار است و کارشناس رسمی با ارزیابی مناسب از وضعیت خاک و گودبرداری، از نشست جلوگیری می نماید. در واقع  پایداری سازی گود به ارزیابی درست وضعیت خاک بستگی دارد. هم چنین کارشناس باید ساختمان های مجاور را از لحاظ ترک خوردگی بررسی کرده و در صورت مشاهده علائم نشست عملیات را متوقف کرده تا اقدامات پیش گیرانه صورت بگیرد.. بعد از خاکبرداری و تراز کردن زمین با بتن، اقدام به آرماتوربندی می‌نمایند. نظارت بر اجرای آرماتوربندی طبق نقشه‌های محاسباتی بسیار مهم می باشد که از وظایف مهندس ناظر ساختمان می باشد.

یکی دیگر از مراحلی که نظارت بر آن  اهمیت دارد، مرحله بتن ریزی می باشد؛ زیرا باید قبل از آن مقاومت بتن مورد آزمایش قرار بگیرد. توجه داشته باشید که پیاده سازی نقشه بسیار مهم می باشد و در صورت رعایت نشدن، خسارات زیادی ایجاد می‌کند. مهندس ناظر با نظارت بر پیاده شدن نقشه، از صحت اجرای کار مطمئن می شود و در صورت تخلف، عملیات را تا اصلاح آن متوقف می کند. بعد از ساخت و نصب ستون ها، نوبت مرحله اجرای بادبندها است که باعث افرایش مقاومت ساختمان در برابر نیروهای افقی مانند باد و زلزله و…می شود.  

کنترل اجرای صحیح سیستم های مقاوم جانبی( دیوار برشی ها- بادبندها) بسیار اهمیت دارد. اجرای دیوار  برشی باید مطابق نقشه  انجام شود و ارزیابی و نظارت بر ریشه گذاری مناسب برای دیوار ها در فونداسیون، اتصال مناسب دیوارها به ستون ها، تقویت نواحی بازشو در دیوار و مهار قالب به شکل مناسب  حائز اهمیت است. هر یک از مراحل بالا اگر به صورت صحیح اجرا نشود، ممکن است در آینده هزینه هنگفتی را به بار بیاورد و به همین دلیل نظارت بر صحت اجرای هر یک از مراحل بالا بسیار مهم می باشد.

نظارت بر اجرای اسکلت بتنی

اجرای اسکلت بتنی،  یکی از بزرگترین نقاط ضعف در صنعت ساختمان سازی کشورمان می باشد به همین دلیل نظارت بر اجرای اسکلت بتنی اهمیت ویژه‌ای دارد.. در سازه های بتنی، گاها بتن ها با غیر اصولی ترین روش ها یا روش های دستی ساخته می شوند که نیاز به کنترل کیفیت داشته و باید مورد آزمایش قرار گیرند. اما  متاسفانه بسیاری از مسئولین پروژه های ساختمانی از انجام این آزمایش طفره می روند.  هم چنین نظارت بر مراحل آرماتوربندی، قالب بندی و بتن ریزی تیرها و ستونها، تراکم بتن، زمان قالب برداری و بتن ریزی در شرایط نامساعد هم از اهمیت بالایی برخوردار است. به همین جهت حضور کارشناس رسمی به عنوان مهندس ناظر ساختمان، موجب کاهش وقوع حوادث احتمالی ناشی از عدم توجه به موارد اجرایی در پروژه و اعمال تمام ضوابط و مشخصات فنی در طی پروژه می شود. هم چنین عملیات ساختمان سازی توسط پیمانکاران و کارگران ساختمان و زیر نظر کارفرما انجام می گیرد و در صورت تخلف، کارشناس ناظر به دلیل آشنا بودن با قانون کار می تواند به این مساله رسیدگی کند. نکات فوق در ارزیابی ملک اهمیت بسیار زیادی دارد.

در صورتی که به دنبال متخصص به عنوان ناظر در پروژه های ساختمانی هستید، و یا نیاز به تهیه گزارش رسمی در خصوص تایید و یا رد صحت انجام یک پروژ‌ه‌اید می‌توانید با کارشناسان ما تماس حاصل نمائید. همکاران ما آماده ارائه خدمات به شما می باشند.

کارشناس رسمی دادگستری تاسیسات ساختمانی و تعیین ارزش و قیمت گذاری تجهیزات برقی سیستم های سرمایشی و گرمایشی

کشور ما به دلیل چهار فصل بودن انواع شرایط آب و هوایی اعم از سرد و گرم را در طول سال تجربه می‌کند که این امر مستلزم به کارگیری سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی در ساختمان های مسکونی و تجاری می‌باشد. تعیین ارزش و قیمت گذاری سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی و همچنین کیفیت آن ها از جمله مسائلی است که گاها موجب بروز اختلاف بین کارفرما و پیمانکار می‌شود. در این یادداشت به بررسی نقش کارشناس رسمی دادگستری تاسیسات ساختمانی در تعیین ارزش و قیمت گذاری سیستم‌های گرمایشی وسرمایشی  و همچنین بررسی کیفیت تجهیزات این سیستم‌ها خواهیم پرداخت.

به طور کلی سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی به پنج روش مرسوم، محیط را سرد یا گرم می‌کنند که این پنج روش عبارتند از روش سرمایش از سقف، روش سرمایش از کف، روش گرمایش از کف، روش گرمایش خورشیدی و در نهایت روش گرمایش به صورت متمرکز. تجهیزاتی که معمولا در این سیستم‌ها به کار می‌روند شامل انواع کولر های آبی و گازی، بخاری، شوفاژ، آب گرم کن و... می‌باشد. پیمان کاران و به طبع آن‌ها کارفرمایان موظفند تا سیستم های مناسب گرمایشی و سرمایشی را در ساختمان‌های در دست ساخت خود به کار بگیرند. در برخی موارد پس از اتمام کار و نصب این سیستم ها بر سر تعیین ارزش و قیمت گذاری تجهیزات سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی بین پیمان کار و کارفرما اختلاف به وجود می‌آید. این اختلافات ممکن است حتی بین مشتری عادی و خرده فروش نیز به وجود بیاید که در این مواقع طرفین با مراجعه به کارشناس رسمی تاسیسات ساختمانی نسبت به رفع اختلاف اقدام می‌کنند. کارشناس دادگستری تاسیسات ساختمانی موظف است تا ارزش و قیمت تجهیزات سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی را با توجه به قیمت روز  آن‌ها در بازار تعیین کند و در صورتی که تخلفی از جانب پیمان کار و یا خرده فروش در قیمت گذاری این تجهیزات و سیستم‌ها رخ بدهد با ثبت گزارش،  مراتب را به مراجع ذی صلاح گزارش بدهد. برای مثال قیمت کولر آبی معمولی در بازار 1500000‌هزار تومان است که اگر مبلغی بالاتر از این از مشتری اخذ شود تخلف محسوب می‌شود و یا به عنوان مثال بهترین قیمت بخاری گازی معمولی در بازار حدود 800هزار تومان است که در صورتی که مبلغی بیش از این از مشتری با عنوان پایین ترین قیمت بخاری اخذ شود تخلف محسوب می‌شود. همچنین در برخی موارد پس از نصب و به کار گیری سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی مشخص می‌شود که تجهیزات به کار رفته از کیفیت مناسبی برخوردار نمی‌باشند و برخلاف آن چه که در قرارداد بین کارفرما و پیمان کار و یا بین مشتری و خرده فروش توافق شده است عمل شده که این مسئله نیز به خودی خود موجب بروز اختلاف بین طرفین می‌شود. در این گونه موارد کارشناس رسمی دادگستری تاسیسات ساختمانی به بررسی کیفیت تجهیزات به کار رفته در سیستم‌های مربوطه پرداخته و در صورتی که این تجهیزات از کیفیت مطلوبی برخوردار نباشند متخلف را شناسایی و به مراجع مربوطه گزارش می‎‌دهد. پس از آن مشتری می‌تواند با استناد به گزارش تخلفی که کارشناس رسمی تاسیسات ساختمانی ثبت کرده است نسبت به دریافت خسارت خود اقدام کند. همچنین اگر کارشناس تاسیسات ساختمانی در بررسی های خود به این نتیجه برسد که کیفیت نامناسب تجهیزات باعث به وجود آمدن خسارت‌هایی از قبیل مبالغ بالای قبوض آب و برق و گاز شده است که موجب تضرر مالی مشتری گردیده با ارائه مدارک و گزارشات موجود، متخلف را موظف به پرداخت خسارت‌های این چنینی نیز می‌کند.